Buna frumoaselor!

Astazi m-am gandit sa vorbim despre par, cum sa creasca mai repede, cum sa nu se mai rupa, despre volum, asa ca o sa va impartasesc trucurile mele de ingrijire a parului.


1. Sampon fara sulfati

Primul lucru pe care il avem in vedere in ingrijirea parului este curatarea lui. Pe langa faptul ca nu trebuie sa va spalati nici prea des, nici prea rar, trebuie sa folositi un sampon fara sulfati. Sulfatul este un ingredient folosit in multe produse de ingrijire/beauty si il face sa faca spuma. Aceasta substanta este destul de puternica si poate elimina nutrientii si uleiurile emanate in mod natural de scalp. 

2. Tratamente

Daca aveti parul vopsit, daca suferiti din cauza ca nu va creste parul repede sau daca aveti parul electrizat, super rebel, ca si mine, trebuie neaparat sa folositi tratamente. Inainte foloseam tot felul de masti din comert, insa nu faceau cine stie ce. Acum ma axez pe mastile si tratamentele facute de mine. Folosesc ulei de cocos, sau folosesc miere sau lamaie. Voi face pe viitor un articol detaliat despre mastile de par.

3. Masaj

Da, da! Pe langa faptul ca masarea scalpului ajuta la relaxare, este foarte buna si pentru cresterea parului. Atunci cand masam scalpul circulatia sangelui este imbunatatita in acea zona .

4. Trebuie sa va simtiti bine!

Stresul nu este deloc bun pentru par, piele sau in general pentru sanatatea voastra. Atunci cand suntem stresati ne cade parul mai des sau ne apar cosuri. De exemplu, eu ma stresam foarte tare ca am matreata si nu reuseam sa scap de ea, chiar daca nu era nimic grav si nu prea se observa. Am incetat sa ma mai stresez, am folosit produse de calitate si problema a disparut. Asadar, este foarte important sa fim pozitivi si sa ne simtim bine!


5. Hidratare

La fel ca si corpul nostru, parul are si el nevoie de hidratare, atat din exterior, cat si din interior. Asa ca nu uitat sa folositi un ulei hidratant pe varfurile parului. 

6. Peria 

In functie de parul fiecaruia si in functie de aspectul pe care il dorim, putem folosi diferite perii. Pentru bucle, pentru netezirea parului, pentru tapare, chiar si pentru parul ud, dar si altele. De aceea va sfatuiesc sa incercati sa folositii perii specifice nevoilor voastre. 


Care sunt trucurile voastre preferate de ingrijire a parului?
Spread the love, pupici