Blogul este o modalitate potrivita pentru a-ti impartasi cunostintele, experientele cu alti oameni sau pentru a-i inspira. Este o modalitate prin care te poti conecta cu alti oameni si a face priteni noi. Cu ajutorul blogului poti castiga si niste banuti si chiar sa lucrezi de acasa. Dar pentru toate acestea trebuie sa urmezi cativa pasi, care la prima vedere par usori, dar succesul nu vine peste noapte.

1. Decide nisa pe care vrei sa o urmezi

Ce te pasioneaza, ce te intereseaza, lucruri despre care poti vorbi ore in sir fara sa te plictiseasca, acesta ar trebui sa fie subiectul principal despre care sa scrii. Nu trebuie sa copiez un blog, sau un subiect anume, trebuie sa urmezi ceea ce iti place si sa stabilesti ca aceea va fi tema blogului tau.

2. Studiaza-ti piata

Ca in orice afacere ar trebui sa studiezi piata si sa intelegi cererea. Trebuie sa inveti care este publicul tinta si ce isi doresc acestia. Poti folosi Google Trends pentru putin ajutor.

3. Creeaza o strategie

Ai nevoie de un plan atunci cand iti lansezi blogul. Ca in oricare alta afacere, trebuie sa faci o lista cu ce iti trebuie inainte de lansarea blogului, iar dupa aceea sa continui sa faci planuri, sa iti organizezi si planuiesti articolele. Trebuie sa urmaresti mereu noi metode pentru a mari "afacerea" ta.

4. Creeaza un brand si o tema

Dupa ce ai terminat cu partea de planuit, e timpul pentru partea distractiva, trebuie sa decizi cum va arata brandul tau. Prin brand nu ma refer la o firma care vinde, ci mai degraba la imaginea ta. Alege un nume care iti descrie cel mai bine blogul, daca nu deja i-ai pus numele tau. De asemenea, trebuie sa decizi ce culori vei folosi, font, stil si poate chiar un logo. Blogul trebuie sa arate cat mai profesional.


5. Construirea websiteului

Nu trebuie sa angajezi pe cineva sa iti creeze blogul, poti folosi WordPress sau Blogger. Aceste platforme sunt user friendly si gasesti o multime de teme pe internet.

6. Fii activ in Social Media

Ca si blogger, Social Media e un must have. Ai grija de conturile tale de pe instagram, facebook, sau orice alte conturi folosesti. Fii constant si incearca sa produci continut de calitate. Incearca sa interactionezi cat mai mult cu alti blogger sau cu alte persoane. As recomanda focusarea pe Instagram, dar incearca si vezi care e preferatul tau. De asemenea, numele conturilor din social media ar trebui sa fie acelasi cu cel al blogului


7. Colaboreaza

Chiar inainte sa iti lansezi blogul, incearca sa iti faci conexiuni cu alti blogeri din aceeasi nisa cu tine. Urmareste-le activitatea pe social media, lasa-le comentarii. In felul acesta iti poti creea noi prietenii.

8. Promoveaza-ti blogul

Inainte sa iti lansezi blogul oficial poti incerca sa faci deschiderea acestuia ca un event. Sa numeri zilele pana cand acesta va fi online, sa faci sneak peek, si bineinteles sa postezi despre acest lucru pe retelele tale socializare.

9. Scrie articolele

Iti recomand ca inainte sa iti lansezi blogul sa ai deja cateva articole scrise. Gandeste-te ca intrii intr-o florarie si gasesti doar un trandafir, atat, nimic mai mult, la fel si cu blogul tau, daca cineva intra, va dori sa gaseasca varietate, sa citeasca mai multe lucruri, asa ca punete pe scris si creeaza continut dinainte. 

10. Cere parerea unui prieten

Cu siguranta tu vei aprecia munca ta intr-un fel, iar ca sa eviti subiectivitatea este de preferat sa ii ceri unui prieten sa te ajute cu o parere obiectiva despre blogul tau.