De multe ori manichiura clasica ne da batai de cap, abia ne facem unghiile si oja sare, nu asteptam sa se usuce suficient si avem pete. Cu alte cuvinte manichiura clasica nu prea mai este in tendinte. Recurgem la manichiura cu gel sau la cea cu oja semipermanenta. 

Manichiura semipermanenta inseamna folosirea unei oje care se usuca la lampa UV, care este rezistenta si nu crapa in primele 2-3 zile. Manichiura semipermanenta poate sa reziste pana la 4 saptamani fara sa se dezgradeze, singurul dezavantaj fiidca, in timp ce unghia creste, oja se va departa de cuticula si se va observa inestetic. 


Oja semipermanenta este mai apreciata decat manichiura cu gel deoarece aspectul este unul mai natural, unghia este mai subtire (la gel fiind nevoie de un strat mai gros).  Pentru manichiura semipermanenta se pot face de asemenea modele foarte frumoase, pentru asta o recomand pe prietena mea Georgiana, o puteti gasi aici, se pricepe de minune si face niste picturi si unghii superbe! 

Manichiura cu oja semipermanenta poate fi facuta si acasa, un prim pas pentru acesta fiind aplicarea primerului si o baza. La inceput se pregatesc unghiile prin curatarea acestora, dar si pilirea unghiei pe suprafata pentru ca oja sa adere mai bine. Baza trebuie si ea uscata in lampa UV, dupa care urmeaza cele doua straturi de oja, uscate tot la UV, se poate finisa cu un lac de finisare si GATA! Apropo, puteti sa urmariti pe Instagram hashtagul #cmnailss


Voi cum preferati sa va faceti manichiura? Ce culori preferati?